Kuvat

Synergia Foxyssa kuvan lisäys sisällön joukkoon on helppoa. Editoriin lisätyt kuvat pienennetään automaattisesti maksimileveyteensä, joten sinun ei tarvitse pienentää kuvaa ennakkoon.

Kuvan lisäys

Voit lisätä kuvan painamalla editorissa Lisää kuva -painiketta. Voit tuoda uuden kuvan aukeavaan ikkunaan joko raahaamalla tai hakemalla omalta koneeltasi (napsauta).  Näet latauksen edistymisen koko ajan, joten sinun ei tarvitse miettiä latauksen kestoa.

Maksimitiedostokoko on 20Mb

Kuvan lisäys materiaalipankista

Voit myös lisätä kuvan materiaalipankista. Huomaa, että tällöin kuvaa ei pienennetä uudestaan (koska kuva saattaa olla muuallakin käytössä). Painiketta painamalla sivun päälle aukeaa materiaalipankki, josta voit tuoda haluamasi kuvan sen tiedostonimeä klikkaamalla.

Mikäli lataat kuvan suoraan materiaalipankkiin, ei sitä pienennetä laisinkaan. Tätä toimintoa voit hyödyntää, mikäli haluat linkittää pienen kuvan täysikokoiseen kuvaan.

Kuvan muokkaus

Kun valitset kuvan, voit tehdä sille haluttuja toimintoja.

Lisää linkki

Toiminnolla voit linkittää kuvan haluamaasi paikkaan. Lue lisää linkityksistä »

Näytä

Tällä painikkeella voit määritellä miten kuva näytetään suhteessa ympäröivään tekstiin. Linjassa -valinnalla teksti kiertää kuvan. Riko teksti -valinnalla kuva on oma lohkonsa (block), joten muut elementit ovat joko ennen tai jälkeen.

Muuta kokoa

Tällä painikkeella voit syöttää manuaalisesti kuvan koon. Tässä kannattaa hyödyntää prosentteja, koska pikselimääritykset pätevät myös pienemmillä ruuduilla. Voit määritellä kuvan koon myös hiirellä skaalaamalla.

Saat kuvan reunasta reunaan syöttämällä leveys 100% korkeus tyhjä.

Tyyli

Tällä valinnalla voit määritellä kuvalle tyylin. Tyyli on joko päällä tai pois, eli mikäli haluat poistaa tietyn tyylin, tulee sinun klikata sitä uudestaan.

Mikäli haluat tyyleistä erinäköisiä, ole meihin yhteydessä.

Edistynyt muokkaus

Tällä painikkeella pääset tekemään muokkauksia kuvaan. Muokkaukset kannattaa tehdä heti lataamisen jälkeen, koska kuva piennetään solun maksimileveyteen tallennuksen jälkeen.

Kun olet tehnyt haluamasi muokkaukset, voit tallentaa kuvan oikeasta yläreunasta Tallenna -painikkeella. Peruuta -painike kumoaa kaikki muutokset.

Mikäli muokkaat jo tallennettua kuvaa, tehdään kuvasta kopio. Näin varmistetaan, ettei kuvaan tehdyt muokkaukset vaikuta muille sivuille.

Vaihtoehtoinen teksti

Kuville kannattaa aina laittaa vaihtoehtoinen teksti. Tämä parantaa sivun saavutettavuutta ja kuvan hakukonenäkyvyyttä.

Vaihda kuva

Tällä toiminnolla voit vaihtaa valitun kuvan. Mikäli vaihdettava kuva on kertaalleen tallennettu, jää se talteen materiaalipankkiin.

Poista kuva

Tällä toiminnolla voit poistaa kuvan. Mikäli poistettava kuva on kertaalleen tallennettu, jää se talteen materiaalipankkiin.